Paztet z selera

Paztet z selera

Numer jeden ze wszystkich pasztetów !Przepyszny !

Składniki:

1 kg selera
2 duże cebule
1 margaryna Palma
3-4 ząbki czosnku
1 szkl.wody
1 szkl.bułki tartej
6 jaj
2 kostki bulionu grzybowego
sól,pieprz
gałka muszkatałowa-odrobina do smaku

Seler i cebule zetrzeć na tarce na grubych oczkach.Dodać wodę,przyprawy,rozdrobniony czosnek i margarynę.
Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę.Ostudzić.
Do zimnej masy dodać jajka i bułkę tartą,dobrze wyrobić.
Foremki wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką.Włożyć masę i pieć 1,5 godz w temp.180-190 stopni.

dodane na fotoforum:

ginka

ginka 2011-11-23

super przepisik! napewno wyprubuję;)

evita

evita 2013-10-07

Witam Cię Joasiu... smacznie wygląda... muszę wypróbować...
dnia ze słoneczkiem życzę, serdecznie pozdrawiam... :)

lanta21

lanta21 2018-03-28

super

dodaj komentarz

kolejne >