Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

Skladniki :
35 dkg maki
35 dkg cukru
35 dkg margaryny
6 calych jajek
3 lyzeczki proszku do pieczenia
3 cytryny
Lukier
Sok z 1 cytryny
1 szklanka cukru pudru

Margaryne ucierac z cukrem dodajac po jednym jajku. Do utartej masy dodac make z proszkiem do pieczenia i starta skorke z 3 cytryn - jeszcze raz utrzec . Ciasto wylozyc na wysmarowana blaszke obsypana bulka tarta . Piec ok. godziny w temp. 180 st.
Po upieczeniu ciasto polukrowac .

Robilam dzis pierwszy raz - polecam smakuje wysmienicie :)

dodane na fotoforum:

agnes71

agnes71 2009-10-27

Co za widok,aż slinka cieknie:)
Pozdrawiam

mirka5

mirka5 2009-10-27

Pięknie dziękuję za przepisik już sobie go zapisałam.....:)))
Widać że pyszne to ciasto.....:))))

(komentarze wyłączone)