Kaki jest znacznie lepszym deserem niż ciastko. Owoc najlepszy jest na surowo. Można jednak przyrządzać z niego galaretki i dżemy. Kaki jada się także suszone i kandyzowane. Jest to owoc o sporej zawartości karotenu, a dojrzałość owocu możemy sprawdzić po przezroczystości skórki.
Przyznam, ze z mojej odmiany probowalam robic dżem, ale wcale mi nie smakowal wiec dalam sobie spokoj i jadam tylko surowe owoce.
W sprzedazy glownie spotyka sie odmiane waniliowa - zolta, ktora jest zdecydowanie inna od mojej poniewaz po dojrzeniu nie przybiera galaretowatej formy, pozostaje w dosc twardej konsystencji i jest latwa w transporcie.
nastka 2015-10-26
...aż się śmieją do mnie...:)))
mootyll 2015-10-27
Apetycznie wyglądają:)
lateska 2015-10-27
takie swieze zerwane prosto z drzewa, najlepiej smakuja.... u mnie jeszcze zielone ...
pozdrawiam serdecznie .... :)
oskos12 2015-10-27
cudowne
marom 2015-10-29
No właśnie, tak mi się wydawało jak obejrzałem te Twoje przekrojone, że one mają jakby inną konsystencję i są inne od tych sprzedawanych i u nas w sklepie :)