Dzisiaj serwuję Śląskie stryki.....nam smakowały !!!

Dzisiaj serwuję Śląskie stryki.....nam smakowały !!!

80 g ziemniaków
20-30 g filety śledziowe a,la matias
1 cebula, 1 jajko
4 łyżki mąki ziemniaczanej
sól,pieprz,szczypiorek,olej do smażenia

ziemniaki ścieramy na drobnej tarce
cebulę i śledzie kroimy w drobną kostkę
do miski dajemy wszystkie składniki,i mieszamy
smażymy na oleju na złoty kolor
podajemy z sosem czosnkowym lub śmietaną
ja oczywiście do picia jeszcze miałam moją ulubioną maślankę

anulkaz

anulkaz 2019-08-22

Wygląda bardzo smacznie:)

astra40

astra40 2019-08-22

Pysznie wyglądają!
U mnie były zwykłe placki ziemniaczane, tylko bez śledzi:)

ewci1

ewci1 2019-08-22

Ciekawa wersja plackow,wygladaja apetycznie:))

glupek1

glupek1 2019-09-07

spozywamy na zimno czy na goraco?

(komentarze wyłączone)