jokam 2020-07-23
Jaki uroczy widok!
A proszę bardzo uprzejmie.
OGÓRKOWA NA INACZEJ
Składniki:
- kawałek mięsa (np. żeberka lub udko z kurczaka)
- porcja włoszczyzny
- ziemniaki
- ogórki "zielone" czyli nie kiszone
- sól, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, kurkuma
- śmietana 18%
- koperek
Na mięsie i pokrojonej włoszczyźnie ugotować wywar.
Dodać przyprawy.
Gdy mięso będzie już miękkie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować 15 minut.
W tym czasie obrać ogórki i pokroić je w plastry.
Ogórki wrzucić do garnka, gotować jeszcze ok 3-5 minut.
Wyłączyć gaz, dodać zahartowaną śmietanę.
Mięso wyjąć, pokroić i wrzucić do zupy.
Na talerzach posypać posiekanym koperkiem.
prince8 2020-07-23
Pięknie zachodowo ...miłego wieczoru życzę ...;)))
siabat4 2020-07-24
Pozdrawiam promykami lipcowego słońca
i życzę pięknego i radosnego dnia...
https://i.pinimg.com/736x/6d/d3/dc/6dd3dc03b506c3846ac7f270916dc6a3.jpg
(komentarze wyłączone)