Przepis ;
2 szklanki jogurtu naturalnego
1 i 1/2 szklanki maślanki
1 awokado
1 ogórek, 2 papryczki chili
2 ząbki czosnku,szczypiorek
sok z cytryny,cukier,sól,pieprz
Awokado kroimy w małą kostkę, ogórek też
papryczki i szczypiorek drobno siekamy
czosnek przeciskamy przez praskę
Maślankę i jogurt łączymy razem ,dodajemy
pokrojone składniki, doprawiamy sokiem
z cytryny,cukrem,sola i pieprzem. Dokładnie
mieszamy i na godzinę do lodówki żeby się
schłodziło.
kilka kawałków awokado skrapiamy sokiem
z cytryny do dekoracji.
lucilla 2020-08-01
Ojej, myślałam, że to sałatka, a to zupa i to chłodnik - super :)
prince8 2020-08-01
Wspaniały posiłek na lato ...miłegooo
(komentarze wyłączone)