Sos pomidorowy - Adżika marinika ..

Sos pomidorowy - Adżika marinika ..

W s p a n i a ł y !!

Składniki:

- 3 kg pomidorów,
- pół kg marchwi,
- pół kg antonówek,
- pół kg czerwonej papryki,
- pół kg cebuli,
- 6 główek czosnku, - dałam 4 szt i jest wystarczająco
- 3 ostre papryczki,
- pół szklanki cukru
- 2 łyżki soli
- 1 szklanka oliwy z oliwek

Wszystkie produkty rozdrabniamy i gotujemy na wolnym godniu, odparowywując sos..
Jeśli ktoś nie lubi pikantnego daje 1 papryczkę chilli można i o wiele więcej , w końcu papryka ostra zawiera kapsaicynę , składnik silnie działający antynowotworowo..Jest b, zdrowa i każdy powinien sobie zrobić nalewkę profilaktyczną , by od czasu do czasu zażyć odpowiednią porcję a zatem proponuję 1 kg papryczek Chabanero ewent, Chilli - skręcić wszystko przez maszynkę wraz z gniazdami nasiennymi , bo to w nich jest najwięcej bogactwa i zalac 1 litrem oleju lnianego i przetrzymywać w lodówce przez 14 dni ,codziennie potrząsając ..po 14 dniach zlewamy a miąższ wykorzystać do sałatek , czy też do wędliny ...Dawkować minimum 3xdziennie po 1 łyżeczce od herbaty.Piecze ale krótko , da się wytrzymać.

https://www.youtube.com/watch?v=4CdutW_wQMM&list=PL576E7A4416E2C09B

gosku

gosku 2014-09-17

ciekawy przepis...warty zapamietania :))

lulka1

lulka1 2014-09-17

dałam 9 papryczek z pestkami i ja która nie lubię mega ostrych rzeczy zjadłam , ... kilka łyżeczek adżiki do leczo i to jest to :)

anmari

anmari 2014-09-17

Robię - na bank, nie wiem jeszcze kiedy, ale jak już to dam znać jak się udało :)

gabi18

gabi18 2014-09-18

Pozdrawiam serdecznie :)))

PIĘKNEGO CZWARTKU ŻYCZĘ

prelud

prelud 2014-09-18

Ten sos się przeciera przez sito po uduszeniu??

prelud

prelud 2014-09-18

A przede wszystkim dziękuję za przepis :)

lateska

lateska 2014-09-18

... ciekawy przepis... dzieki... (skopiowalam i zrobie napewno)
...pozdrawiam ... :)

spider6

spider6 2014-09-18

Witam. Piekna focia.;))))
Pogodnego czwartku życzę.;)

lema17

lema17 2014-09-18

.ڿڰۣڿ..Pozdrawiam...)
Dzisiaj czwartek moja miła nocka nam się już skończyła.
Czas opuścić ciepłe łóżko witaj z rana me serduszko...)

eliza59

eliza59 2014-09-18

noi no smakowity...wart wypróbowania:)

sonyh50

sonyh50 2014-09-18

Nie do końca z tym sie zgadzam-do pikantnych potraw
i owoców czy produktów,należy organizm powoli
przyzwyczajać,bo mogą być kłopoty.W dzisiejszej
dobie,wielu ludzi ma chore wątroby,przez zbyt dużą
chemię w produktach i jeśli wątroba nie będzie w stanie
tego przerobić,odłoży część składników w postaci / cysty/,-
a to już poważna sprawa.To samo dotyczy czosnku,-
nagła większa ilość może spowodować oderwanie się zakrzepu.Pozdrawiam

elap6

elap6 2014-09-18

Jak zwykle cos niezwykłego !

gigos7

gigos7 2014-09-18

Pychotka .
Uściski i pozdrawiania :)))

roza50

roza50 2014-09-18

na pewno pyszny ,wspaniałego dnia:)

maniek1

maniek1 2014-09-18

【ツ】.Miłego pøpøłudniα żγcze:))

prelud

prelud 2014-09-19

Właśnie go gotuję... jeszcze nie jest gotowy, a już pyszny... i wcale nie taki ostry :) Dałam 4 papryczki chilli :)

lidia23

lidia23 2014-10-11

lubię pomidory w każdej postaci:)

re;i podobnie jest z leczeniem ludzi..jeden lekarz powie że nie ma szans a drugi bierze do końca pieniądze choć wie,że nic się już nie da zrobić..

dodaj komentarz

kolejne >