5 dkg orzechów włoskich
1/2 pęczka natki pietruszki
50 ml octu jabłkowego
3 łyżeczki oliwy z oliwek
1 ananas
50 dkg czerwonych buraków
13 dkg odtłuszczonej mozzarelli
kolorowy pieprz zmielony
1 łyżka cukru, sól, pieprz.
Cukier, 2 łyżki wody skarmelizować na złotobrązowy kolor i przysmażyć orzechy. Pietruszkę posiekać i wymieszać z octem.
Resztę pociąć w plasterki, wyłozyć orzechy i resztą sosu pokropić, oprószyć kolorowym pieprzem i sosem winegret.
https://www.youtube.com/watch?v=kOaBxuwH85A
teresa71 2016-01-07
nigdy nie jadłam ale z opisu wnioskuję że musi być ciekawy smak :)
pozdrawiam serdecznie
dana02 2016-01-07
Dobry wieczór!
Ciepłe pozdrowienia ślę w pochmurny, szary dzień u mnie:)
ewa08 2016-01-08
Świetna przekąska :)
adam24l 2016-01-08
Smacznego
Miłego weekendu.Zapraszam do głosowania na top10 , nowości i Propozycje.Zapraszam do komentowania moich zdjęć z całego tygodnia.
mattik 2016-01-08
pozdrawiam cię cieplutko i życzę miłego i spokojnego piątku oraz cudownego weekendu :)
gabula 2016-01-08
Super weekendu :) Pozdrawiam ciepło
Apetycznie wygląda....