składniki:
1 niepełna szklanka cukru
1,5 szklanki mąki
1/2 kostki masła
3 jajka
aromat waniliowy prawdziwy
1 łyżka cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/3 płaskiej łyżeczki soli
2.5 szklanki pokrojonych w kostkę jabłek
przyrządzanie:
Masło rozpuścić i wystudzić.
2. Ubić pianę z białek, dodawać po trochu cukier i żółtka jaj. Połączyć z resztą składników - na końcu dodac jabłka w kosteczkę.
3. Keksówkę wyłożyć pergaminem i wyłożyć ciasto.
4. Piec przez ok. 1 godzinę w 180 st.C
Robię z podwójnej porcji.
https://www.youtube.com/watch?v=iLafKDM-E9U&feature=youtu.be
gigos7 2016-05-30
Ania zawsze ma pyszne jedzonko, apetyczne zdjęcie .
Dziękujemy za przepis .
Pozdrawiamy :)
dana02 2016-05-30
Lubię takie ciasta.
Witam w nowym tygodniu.
Spokojnego wieczoru i nocy życzę:)
eliza59 2016-05-30
OOOO....salceson.....u mnie nazywa się tak...tylko zamiast masełka daję oliwę....pyszności...Pozdrawiam Aniu:))