Ściąga od\" kimeraj\"
4 kg ogórków, seler, pietruszka, marchewka, cebula, gałązki kopru, listki natki pietruszki, listki selera, liść laurowy, ziele angielskie.
Zalewa: 3 szklanki rozpuszczonego kwasku cytrynowego- na tą porcje użyłam 50 g kwasku + łyżeczkę, 15 szklanek wody, 5 łyżek soli, 3 szklanki cukru /użyłam brązowego/.
Wszystkie składniki zagotować.
Ogórki przekroić na cztery części, pozostałe warzywa w słupki. Do każdego słoika włożyć po kilka kawałków z każdego warzywa i po kilka listków natki pietruszki i selera. Zalać zalewą i pasteryzować 3 minuty od zagotowania wody.
spider6 2016-08-10
Witam i pozdrawiam cieplutko życząc miłego wieczorku i słodkich snów.;)
...Oraz z całego serca dziękuję za piękne życzenia urodzinowe.;)
kimeraj 2016-08-10
Aniu, cieszę się,że zrobiłaś :)) Ja już zajadałam się nimi tydzień po zrobieniu - są przepyszne ;)
alemark 2016-08-12
Pysznie wygladaja...
♡Życzę Ci pięknych kolejnych dni,
niosacych tylko to co najlepsze...
Pozdrawiam serdecznie :))
adam24l 2016-08-14
Miłej niedzieli.Zapraszam do głosowania na top10 , nowości i Propozycje.Zapraszam do komentowania moich zdjęć z całego tygodnia.