SKŁADNIKI :
ok 1 kg chudego boczku surowego /zmielić/
0,7 kg mięsa mielonego /zmielić/
4-5 jaj
3 łyżki śmietany 18%
pieczarki
papryka, czerwona i żółta ok 1/2 każdej
czosnek
przyprawy (vegeta, pieprz, kilka kropli maggi)
natka pietruszki
mięso, jajka,śmietanę i przyprawy połączyć ze sobą, czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa.
Pokrojone pieczarki i paprykę poddusić na maśle, dodać do mięsa i dobrze połączyć składniki.
Piec ok 1-1,20 godz w temp. 180-200
https://www.youtube.com/watch?v=3eZ8MRdl7jY
maly52 2016-12-28
Może i dobra ta pieczeń, ale dodatek śmietany i vegety zupełnie mi nie odpowiada.... pozdrawiam serdecznie, miłego wieczoru...:))