krem cytrynowy

krem cytrynowy

produkcja mojego męża
Składniki
200ml. spirytusu
3 Cytryny
300 g. Cukru
600ml.Mleka 3.2%
1 cukier waniliowy
Skórki z cytryn (samo żółte bez białego) włożyć do słoika i zalać spirytusem, pozostawić tak na 24 godziny.
Na drugi dzień odcedzić .
Cukier i cukier waniliowy rozpuścić w podgrzanym mleku
.
Po wystygnięciu mleka wlewamy spirytus i mieszamy i przelewamy do butelek.
Najlepszy jest bardzo mocno schłodzony.

linka

linka 2010-12-02

..chętnie spróbuję ;)

magdabo

magdabo 2010-12-02

Bardzo ładnie nam je pokazałaś , fajne przepisy ...)

halinag

halinag 2010-12-02

pyszny ten krem

justysp

justysp 2010-12-09

pyszny jest

tessub

tessub 2011-02-04

:)

dodaj komentarz

kolejne >