zapraszam ....
Przepis
5-6 filetów śledziowych solonych
3 cebule
2 duże ogórki kiszone
4 łyżki oleju
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
2-3 łyżki keczupu
5-6 łyżek wody
2 łyżki rodzynek
sól
pieprz
majeranek
Filety śledziowe wymoczyć. Cebulę obrać i pokroić w cienkie półplasterki, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać koncentrat pomidorowy i keczup i ogórki. Mieszając smażyć na wolnym ogniu. Dodać rodzynki,wodę i przyprawy,dokładnie wymieszać. Śledzie pokroić na kawałki. W słoiku układać na przemian warstwę śledzi i warstwę przestudzonej pomidorowej zalewy. Zamknąć słoik i wstawić do lodówki. Podawać najlepiej po 2 dniach.
Polecam śledziki są przepyszne.
kot54 2011-11-04
Śledzie po kaszubsku jeszcze nie jadłam ....
Miłego wieczoru życzę :))
yoker 2011-11-04
http://belchatow.naszemiasto.pl/artykul/1060709,pokaz-swojego-pupila-w-naszej-galerii-superzwierzak-czekamy-na-fotografie-yoker-ma-3-lata-mieszka-w-belchatowie-uwielbia-wode-i,galeria,1447487,id,t,tm,zid.html
PROSIMY O GŁOSIK NA YOKERA .PLEBISCYT JESZCZE TRWA
Z GÓRY DZIĘKUJEMY...
WITAM MILUTKO , POZDRAWIAM CIEPLUTKO ,ŻYCZĄC KOLOROWYCH SNÓW ....
ŚWIETNIE POKAZANA FOTKA .....
lila08 2011-11-04
dzięki za przepisik...skorzystam ,po kaszubsku kupuję gotowe ,pyszne są... :)
pozdrowionka,spokojnej nocki;)
alka10 2011-11-07
JUZ WIEM ,ZE JE ZJEMMM-UWIELBIAM TAKIE ,,RARYTASKI,,-POZDRAWIAM CIE SERDECZNIE I DOBREJ NOCY ZYCZĘ:))