teraz tylko przykryć ,wynieść w chłodne miejsce a po 4 tygodniach upiec
przepis tu
https://www.wielkiezarcie.com/recipe20411.html
bez tego piernika nie wyobrażam sobie świąt ,robię go już po raz trzeci
kiki139 2011-11-09
Jakie dodajesz bakalie i napisz gdzie go trzymasz bo ja nie mam za bardzo gdzie go wynieś i myślę o balkonie???
bozena2 2011-11-09
Ja też nie wyobrażam sobie świąt bez tego piernika , tylko nie mogę zabrać się do jego zrobienia , składniki czekają już 3 dzień :)
lila08 2011-11-09
i ja nie wyobrażam sobie świąt bez tego piernika...anet36 ja też trzymam na strychu,czasami wcale bakali nie daję,robię go od 24 lat ...co roku...
pozdrowionka:)))
elfik4 2011-11-09
Oj...długo trzeba na niego czekać....ale pewnie warto...
Pozdrawiam serdecznie Anetko..:))
lilian 2011-11-10
4 tyg? Ja gdzieś wyczytałam, że nawet 6 może leżeć i czekać i mój już ma tydzień :)
ewka67 2011-11-11
Oj chyba muszę w końcu go pierwszy raz zrobić....Tylko mam obawy ,że mi coś nie wyjdzie.....:))
babcia1 2011-11-11
a ja chyba pierwszy raz go nastawię..
siaska 2011-11-25
Dziękuję za podpowiedź, mam nadzieję wyśmienitego ciasta, które też i u mnie już leżakuje...
Pozdrawiam :)