Biszkopt z bitą smietaną i krówką:)

Biszkopt z bitą smietaną i krówką:)

Biszkopt jasny z 7 jajek (przepis taki sam jak do poprzednich ciast)
mleko skondensowane słodzone w puszce
2 białe czekolady
1 l śmietany kremówki 36 %
4 łyżki mleka
Biszkopt po upieczeniu przekroić na 3 części.
Mleko wlać do rondelka i rozpuścić na nim 1 i połowę drugiej czekolady. Zostawić do wystudzenia.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodawać do niej po łyżce czekolady i dalej powoli ubijać aż będzie tworzyć się jednolita masa.
Przełożenie:
ciasto, masa krówkowa, śmietana, ciasto, masa krówkowa, śmietana, ciasto, masa krówkowa, śmietana, wierzch oprószyć pozostałą połową czekolady. Ciasto schłodzić.
SMACZNEGO:))

dodane na fotoforum: