Torcik serce

Torcik serce

Torcik serce ❤❤❤❤
Biszkopt
5 jajek
3/4 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
5 gazowanej wody zimnej
100g zmielonych migdałów

Jajka zmiksowac z cukrem powoli dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia dodać wodę delikatnie wymieszać pod koniec dodajemy migdały. Wylewamy na formę wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopniach i pieczemy 30 minut do suchego patyczka

Krem
220 g miękkiego masła
Budyń waniliowy zrobiony wg przepisu na opakowaniu

Dodatkowo
1/2 słoika dżemu wiśniowego
1/2 puszki masy krówkowej

Z biszkopta wykrawamy serce.
Dzielimy na dwie części smarujemy dżemem dajemy krem przykrywamy delikatnie dociskamy .
Wierzch smarujemy reszta kremu .
Później wylewamy masę krowkowa posypujemy migdałami .
Chodzimy w lodówce ok 2 godziny ale najlepiej na całą noc.

Smacznego ❤