[8659404]

Czas to dobry nauczyciel.

anna64

anna64 2018-06-24

ierwsza z kapusty białej z papryką czerwoną i ogórkiem

Skladniki:
4 kg białej kapusty
2 kg ogórków
1 kg papryki czerwonej
1 kg marchewki

Zalewa:
1,5 szkl octu
3/4 szkl wody
1,5 szkl cukru
3 łyżki soli

Kapustę poszatkować, ogórki obrać i pokroić na plasterki, paprykę oczyścić z nasion i pokroić w krótkie paski, marchew zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Przygotowane warzywa przełożyć na dużą miskę, doprawić solą i odstawić na 4 godz aby puściły sok. W tym czasie zagotować zalewę i dodać do warzyw, całość wymieszać. Po upływie 4 godz sałatkę przełożyć do słoików wraz z sosem i pasteryzowac 20-25 minut.


anna64

anna64 2018-09-21

Zakupy Pod Kontrolą Już do Pani leci!

dodaj komentarz