Mam nadzieję że nie rozdrażnię głodnych:))

Mam nadzieję że nie rozdrażnię głodnych:))

ansuz07

ansuz07 2013-12-21

Apetycznie wygląda....

aniol2

aniol2 2013-12-21

Oj zjadłabym , ale ja muszę zapomnieć o pieczonych mięskach na jakiś czas :-( Pozdrawiam

tojam

tojam 2013-12-21

To nie pieczone...aniol2....to gotowane....zapewne w majonezie,tak Ania ???

anna96

anna96 2013-12-21

Grażynko, mięso było peklowane przez kilka dni, dzisiaj posypane zostało dodatkowo pieprzem ziołowym i naturalnym, niewielką ilością kucharka. Zostało zapakowane do rękawa, takiego do pieczenia mięs...szczelnie zamknięte,, rękaw musi być podwinięty z obydwu stron do góry i też przyłapany spinaczem''...potem mięso zostało włożone do szerokiego garnka i zalane zimna wodą tak aby było zakryte...do garnka trzeba wrzucić kostkę rosołową, listek laurowy, półtorej łyżeczki soli. Czas gotowania trzeba liczyć od zagotowania wody. Półtora kilograma schabu gotuje się 40 minut...mięso po czasie gotowania ma zostać jeszcze 20 min w wywarze.
Trzeba tylko pamiętać że rogi rękawa musza być skierowane do góry tuż pod pokrywką w innym wypadku mięso nie będzie w wodzie i się nie ugotuje...jak rękaw spuchnie i napęcznieje w miejscu najwyższym nad wodą można go przebić w jednym miejscu igłą .
Marynatą do mięs można też mięso natrzeć dzie

anna96

anna96 2013-12-21

cd.Marynatą do mięs można też mięso natrzeć dzień wcześniej chowając do lodówki...to było zrobione troszkę inaczej...gotowane było tylko według takiego sposobu jak napisałam. Po ugotowaniu takim sposobem mięso ma być winne, nie suche...nie wiem jakie wyszło, stygnie w lodówce. Pachnie obłędnie.

anna96

anna96 2013-12-21

cd. mięso ma się gotować na małym ogniu, nie na dużym:))

mouris1

mouris1 2013-12-23

...cóż...od samego patrzenia w brzuszku burczy ;))

tojam

tojam 2013-12-23

Aaaaa....to bardziej skomplikowane....ja zrobiłam to z FO,bez pieczenia.

dodaj komentarz

kolejne >