.....trochę gwarowo
Miód lipowo je gynsty, lepki, mo kolor złocisto – brónzowy, a jak styngnie i stwierdnie to sie robi jaśniejszy. Dowo sie go do słojików 0,45 lebo 0,90 litra. Jak miód uż stwierdnie to sie w nim robióm taki drobne zorka a krupki. Jako każdy miód aji tyn cieszyński je słodki i mo przijymny szmak. Tyn szmak tego miodu je taki skuli spadzi, kiero w nim je. Wónio aromatami a kwiotkami s lipy aji wtynczas jak uż stwierdnie. Miód je dobry na krzipoty, jak kiery sie chce wykuckać, je aji prociw zapolyniu, na gorónczke , lebo jak kogo chyto korcz. Ludzie go jedli aji wtynczas jak meli problymy s nyrkami, ze jscanim, a jak gdo mioł nerwy. Świynty Ottón kiejsi pisoł o Polanach: „Nie musieli mieć wina, ale mieli dobre piwo a miód.”
jaworr 2013-10-29
To sie mi podobo, taki rzódndzyni ... ale nie wszyscy będą rozumieć specyficznym słowom, co to są krzipoty i te przeróżne problemy z nerkami....:))
Serdecznie się uśmiałam....życzę miłego i wesołego dnia..:)
dana02 2013-10-29
Lubię miodzik ale taki kupiony od pszczelarza.
Ciepło pozdrawiam, radosnego popołudnia życzę:)
jaska15 2013-10-29
miod uwielbiam ,szczegolnie taki ciemny i jeszcze plynny..
wstyd sie przyznac ale paru slow nie rozumiem,
milego dnia Toni;-))
jagag53 2013-10-29
Już myślałam ,że to Twoje słoiczki z miodem... smaczny i zdrowy warto zaopatrzyć się na zimę .... pozdrawiam
dankach 2013-10-29
Na gorónczke i krzipani to żech słyszała ale żeby na to jak korcz chyto?...to piyrszy roz słyszym:))
ggabba 2013-10-29
pozdrowiom, pozdowiom...a mie cosi w gardle dropie...wienc bym panoczka pytała o kapke...
jadtan 2013-10-29
Miodzio pyszny... ostatnio raczyłam się miodem z cynamonem (wymieszane)... podobno zdrowa mieszanka :)