Wielkanocne jajka w drobiowej osłonce

Wielkanocne jajka w drobiowej osłonce

1 pierś z kurczaka (podwójna)
4 jajka
sól
pieprz
olej
do smażenia
Sos
chrzanowy:
2 łyżki chrzanu ze słoiczka
2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany12%
4 łyżki posiekanego szczypiorku
ewentualnie pieprz

Ugotować jajka na twardo, zalać zimną wodą, obrać i wystudzić.
Pierś z kurczaka umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem.
Przekroić na 4 Kotlety, cienko rozbić, posolić, posypać pieprzem.
Na każdy rozbity kawałek mięsa, ułożyć po jednym jajku.
Wcześniej jajka lekko ściąć z każdej strony.
Zwinąć ścisło, smażyć na małym ogniu na złoty kolor pod przykryciem około 10 min, zwinięciem do dołu.

Przewracając na drugą stronę.
Ułożyć na półmisku, polać sosem chrzanowym i posypać szczypiorkiem.
Wykonanie sosu:
Chrzan dokładnie wymieszać ze śmietaną, można dodać pieprzu,(ja nie dałam, bo dużo posypałam pieprzem mięso z drobiu)można posiekany szczypiorek wymieszać z sosem i polać jajka.
Smacznego.

dodane na fotoforum:

bmcisza

bmcisza 2012-01-15

pysznosci

dodaj komentarz

kolejne >