Crostini z szynką i pomidorami

Crostini z szynką i pomidorami

2 twarde pomidory
4-5 plasterków szynki
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka suszonej bazylii lub świeżej
sól
pieprz
1 łyżeczka octu balsamicznego
bagietka (może być też długa bułka)

Szynkę pokroić w kosteczkę,podsmażyć na łyżce oliwy z oliwek,dodać umytego pokrojonego w kostke pomidora,oraz zmiażdżony czosnek,podsmażyć wszystko 3 minuty.
Wszystko doprawić solą ,pieprzem,bazylią i octem balsamicznym,wystudzić.
Pokroić bagietkę lub bułkę na kromeczki,zapiec w 250 st C z termobiegiem około 3-4 min lub w tosterze.Na chłodne zapieczone kromki,ułożyć farsz.
Smacznego.

dodane na fotoforum:

damek34

damek34 2011-11-06

apetyczne...

maxmen

maxmen 2011-11-06

Fajna przekąska...:)

bahus

bahus 2011-11-07

Masz rację Max...mi też się podoba :)

dodaj komentarz

kolejne >