Ciasto niebiańskie

Ciasto niebiańskie

5-6 paczek herbatników 50 g każda
1 dżem jagodowy nisko słodzony, ok. 200ml
1 słoik kremu krówkowego 370 g
0,5 litra śmietany 30%

Blaszkę o wymiarach 28x24 cm wyłożyć herbatnikami, ugotować 2 budynie na 1/2 litra mleka.
Budyń wylać na herbatniki, lekko przestudzić, na to ułożyć następną porcję herbatników.
Herbatniki posmarować najpierw kremem krówkowym (np. Bonne Maman), następnie dżemem jagodowym. Wstawić do lodówki na 30 min.
Po tym czasie, ubić zimną śmietanę z cukrem waniliowym, wyłożyć na ciasto.
Płatki migdałowe, zrumieniać chwilkę na suchej patelni, wystudzić i posypać ciasto.
Wstawić do lodówki, porcjować dobrze schłodzone.

Smacznego.
1 cukier waniliowy (8g)
2 budynie śmietankowe bez cukru 35 g każdy
1/2 litra mleka
płatki migdałowe 75 g

Blaszkę o wymiarach 28x24 cm wyłożyć herbatnikami, ugotować 2 budynie na 1/2 litra mleka.
Budyń wylać na herbatniki, lekko przestudzić, na to ułożyć następną porcję herbatników.
Herbatniki posmarować najpierw kremem krówkowym (np. Bonne Maman), następnie dżemem jagodowym. Wstawić do lodówki na 30 min.
Po tym czasie, ubić zimną śmietanę z cukrem waniliowym, wyłożyć na ciasto.
Płatki migdałowe, zrumieniać chwilkę na suchej patelni, wystudzić i posypać ciasto.
Wstawić do lodówki, porcjować dobrze schłodzone.

Smacznego.

dodane na fotoforum: