Ciasto:
mąka 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajka 4 szt
Masa:
galaretki morelowe 3 szt
krem nutella
morele bez skórki 1,5 kg
Białka oddzielić od żółtek, ubić z odrobiną soli
na sztywną pianę, dodać cukier i cukier waniliowy, dalej ubijać.
Do piany dodać, żółtka,ubijać na puszystą masę ,na końcu dodać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia.
Piec w 180 st c, około 30 min. Morele zmiksować blenderem, zagotować do gorących wsypać galaretki morelowe, dobrze wymieszać. Ciasto przekroić na pół, wylać część na ciasto , odstawić do zastygnięcia. Posmarować lekko kremem przykryć 2 plackiem. Wylać resztę moreli , wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Smacznego.
dodane na fotoforum: