Fasolka po węgiersku

Fasolka po węgiersku

fasola sucha 40 dkg
kiełbasa pikantna z papryką 40 dkg
czosnek mielony 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ostra mielona papryka 1 łyżeczka
chili 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
mąka 1 łyżka
cebula 1 szt
listek laurowy

Fasolę namoczyć na noc, ugotować w tej samej wodzie, dodać, listek, ziele angielskie, pokrojoną kiełbasę i koncentrat. Gotować wszystko jeszcze 35 min, dodać przyprawy. Cebulę podsmażyć, dodać mąkę zrumienić , zaprawić fasolę i mieszając, gotować jeszcze 2 min.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

grejsia

grejsia 2011-11-10

Az sie chce isc do kuchni i brac sie za gotowanie...tak u Ciebie smacznie...

dodaj komentarz

kolejne >