5 udek z kurczaka
Masło roślinne
Panierka:
3 suche kajzerki(zetrzec na grubszej tarce)
1 łyżeczka papryki słodkiej
1/2 łyżeczki papryki ostrej
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
Wszystkie składnika dobrze wymieszać.
Udka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem,posolić,odstawić na 1 godz.
Po tym czasie zrobić panierkę,wszystko wysypać na papier.
Każde udko,panierować dokładnie w panierce,obsmażyć chwilę na złoty kolor na patelni na maśle roślinnym.
Układać udka na dużej patelni,podlać 1 szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości około 25 min.
Możemy ułożyć udka w naczyniu żarrodpornym i zapiekać w piecyku.
Smacznego udka są bardzo smaczne polecam.
dodane na fotoforum:
kot54 2011-11-09
Masz potrawy i przepisy bardzo bardzo smaczne.....:))
Jak dobrze że założyłaś Galerię....dużo się z niej nauczymy....
i CHWAŁA CI ZA TO :))