Tatar śledziowy

Tatar śledziowy

5 płatów śledziowych matias
2 cebule
1/2 pęczka szczypiorku
2 ogórki kwaszone
sok z cytryny
pieprz
sól
1/2 łyżeczki musztardy
1/2 łyżeczki oliwy z oliwek
1 czubata łyżeczka majonezu

Płaty śledziowe wymoczyć około 2 godz,zmieniając wodę,odsączyć,osuszyć papierowym ręcznikiem.
Pokroić w drobną kosteczkę,skropić sokiem z cytyny,dodać pieprz,musztardę,oliwę z oliwek,1 łyżeczkę majonezu,wszystko dokładnie wymieszać.
Ogórki i cebulę pokroić w drobną kosteczkę,dodać pokrojony szczypiorek,dokładnie wymieszać.
Tatar wyłożyć na półmisek,obłożyć cebulową mieszanką,udekorować wg uznania.
Posolić ewentualnie na talerzu.
Smacznego
Polecam bardzo smaczna odmiana śledzia.

dodane na fotoforum:

zuza59

zuza59 2011-11-13

Tatar śledziowy? Nigdy nie jadłam :)

dodaj komentarz

kolejne >