Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

♦ 1/2 małej główki czerwonej kapusty
♦ 1 cebulka ze szczypiorkiem
♦ 2 jabłka słodko -kwaśne
♦ pieprz
♦ sól
♦ 1 łyżka oliwy z oliwek
♦ sok z cytryny


Kapustę cienko pokroić,posolić i dobrze ugnieśc rękoma.Odstawić na 10 min żeby zmiękkła,dodać jabłka starte na tarce o grubych oczkach.Następnie dodać, pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę i szczypiorek,popieprzyć i dokładnie wszystko wymieszać.
Na końcu polewamy oliwą z oliwek, mieszamy.
Jabłka dają słodycz i kwaskowość,więc już nie musimy słodzić! (można dać łyżeczkę soku z cytryny,ale ja nie dałam)
Tak przygotowana surówka,jest bardzo dobra i chrupiąca. Polecam i Smacznego.

dodane na fotoforum:

edziak1

edziak1 2011-11-14

re;przepis dostałam od "jania81"

anetka

anetka 2011-11-14

uwielbiam Czerwona Kapuste :) na rozne sposoby ja podaje

jagoda8

jagoda8 2011-11-14

Bardzo lubię pozdrawiam.

magdabo

magdabo 2011-11-14

Ja też ją lubię i robię bardzo podobnie ...
miłego poniedziałku ...)

tesia52

tesia52 2011-11-14

Pyszna ale coś ostatnio nie widzę modrej kapusty:)

rades

rades 2011-11-14

super suróweczka

dodaj komentarz

kolejne >