Paszteciki z pasztetowej błyskawiczne

Paszteciki z pasztetowej błyskawiczne

♥ 40 dkg pasztetowej (w prawdziwym flaku)
♥ 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
♥ 1 cebula
♥ pieprz ziołowy
♥ vegeta lub sól
♥ 1 łyżeczka oleju
♥ 1 jajko+jajko do posmarowania pasztecików
♥ kminek do posypania lub mak

Zeszkloną cebulkę na oleju,jajko,odrobinkę vegety lub soli(jeżeli pasztetowa jest słona ,nie dajemy)wyrobić widelcem farsz.
Ciasto francuskie rozmrozić,lekko rozwałkować,układać farsz,przez całą długość ciasta,zrobić zakładkę i odciąć nożem,
docisnąć palcami.
Pociąć na dowolne kawałki,posmarować rozbełtanym jajkiem,posypać kminkiem .

Piec w 200-220ºC około 15-20 min.
Polecam,podawać z czerwonym barszczykiem.
Smacznego.

dodane na fotoforum:

rades

rades 2011-11-14

jeszcze takich pasztecików nie robiłam,muszę spróbować

tunia31

tunia31 2011-11-14

Pozdrawiam cieplo zyczac milego wieczorku :)
A z przepisów na pewno skorzystam super

marys24

marys24 2011-11-26

ja rowniez koniecznie musze sprobowac wygladaja rewelacyjnie

dodaj komentarz

kolejne >