Sernik szampański na zimno

Sernik szampański na zimno

4 serki waniliowe po 200 gram każdy
2 paczki delicji szampańskich pomarańczowych (2x147 gram)
3 galaretki truskawkowe
3 galaretki kolorowe

Trzy kolorowe galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody, odstawić do zastygnięcia.(szklanka =250 ml)
2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 400ml wrzącej wody.
Wystudzić i wymieszać z serkami.
Zastygnięte galaretki pokroić w kostkę ,dodać do masy z serków i wymieszać.
Wlać do szklanego naczynia lub tortownicy ,na wierzch ułożyć delicje szampańskie.
Odstawić na 20 min w chłodne miejsce.
Galaretkę truskawkową lub inną rozpuścić w 400 ml wrzącej wody,odstawić do stężenia.
Tężejącą wylać na delicje i odstawić sernik na 4 godziny w chłodne miejsce.
Kroić ostrym nożem maczając nóż w gorącej wodzie.

dodane na fotoforum:

rades

rades 2011-11-14

rewelacja,pychota

zuza59

zuza59 2011-11-14

Ależ Ty masz pomysły! Pysznie wygląda. Trzeba zrobić. Korzystam z przepisów i cieszę się jak Garnkowicze je podają :))) Gratuluję umiejętności .

dodaj komentarz

kolejne >