Schab z niespodzianką w sosie pieczarkowym

Schab z niespodzianką w sosie pieczarkowym

schab wieprzowy 1 kg
cebula 2 szt
ser żółty
szynka
sól
pieprz ziołowy
koperek posiekany
śmietana kwaśna18% 2 łyżki
sos pieczarkowy KNORR 1 torebka
woda 2 szklanki
masło roślinne 1 łyżka czubata

Schab umyć. osuszyć papierowym ręcznikiem. pokroić w miarę cienko. rozbić. posolić posypać pieprzem.
Na każdy rozbity kotlet ułożyć kawałek żółtego sera. kawałek cebuli i kawałek szynki. zwinąć. masło rozgrzać na patelni. układać mięso zwinięciem do dołu(nie musimy niczym wiązać. schab jak się przypiecze to się nie rozwali)obsmażyć na złoty kolor.

Sos pieczarkowy rozrobić w 2 szklankach wody. wlać do mięsa. dusić 15 min na malutkim ogniu. na końcu mięsko wyjąć. wlać do sosu 2 łyżki śmietany i posiekany koperek . wszystko dokładnie wymieszać.
Włożyć schab do sosu i delikatnie wymieszać.
Smacznego.

dodane na fotoforum:

rades

rades 2011-11-15

pięknie podane

dodaj komentarz

kolejne >