6 kawałków dobrej gryczanej kaszanki
3 duże cebule
2 papryki
musztarda
oliwa
pieczywo tostowe
Obieramy cebulę, ścinamy kawałek z jednej strony od korzenia i szerszy kawałek od góry.Zalewamy wodą i gotujemy 5 min, następnie studzimy w zimnej wodzie.
Wyciskamy palcem koszulki, od wąskiej strony, kaszankę rozcinamy i rozgniatamy widelcem.Nadziewamy ścisło koszulki rozgniecioną kaszanką,spryskujemy oliwą i grillujemy powoli po 3 min z każdej strony, następnie grillujemy jeszcze boki około 1 min, delikatnie przekręcając.
Paprykę cienko obieramy, kroimy na dowolne kawałki , skrapiamy oliwą i grillujemy po 1 min z każdej strony.
Chleb tostowy spryskujemy oliwą , grillujemy aż sie ładnie przypiecze i podajemy z kaszanką i musztardą.
Smacznego.
dodane na fotoforum:
maxmen 2012-06-06
Wygląda to przepysznie...:)))
Świetny pomysł...skorzystam na pewno...:)
niusia1 2012-06-06
i ja też na pewno przy najbliższej okazji zrobię kaszankę wg anulkaz a nie wg siebie( w folii z masłem i cebulką)
iwanka1 2012-06-07
Pomysł mi się bardzo podoba odwzoruję przy najbliższej okazji:)
Miłego weekendu:)
maj27 2012-06-07
Podane rewelacyjnie. :-)
agas14 2012-06-07
ta kaszanka musi być przepyszna...fajny pomysł...:)