Domowy przecier pomidorowy

Domowy przecier pomidorowy

A to na poprawę humorku.
Pierwsze słowo Lili, dawno się tak nie uśmiałam:)))))
https://www.youtube.com/watch?v=o5RssVN0BOY

Pyszny, gęsty, pachnący latem, przecier pomidorowy:)

Pomidory
sól
słoiki
blender lub mikser

Pomidory umyć i przesuszyć( Jeżeli mamy czas, zalać wrzątkiem i zdjąć skórę)Przekroić na 4 części, mniejsze na pół, wyciąć białą część, przy ogonku. Wrzucić do garnka z grubszym dnem , dusić 20 min, od zagotowania,pod koniec dodać sól do smaku.Przestudzić i dokładnie zmiksować blenderem lub mikserem, nie przejmować się, jeżeli znajdzie się kilka pestek. Do zupy pomidorowej , wlejemy przecier przez sitko, to zagubione pestki na nim zostaną:)Zmiksowany przecier, wlać do czystych wyparzonych słoików, dokładnie dokręcić, pasteryzować 15 min od zagotowania.
Smacznego.

dodane na fotoforum:

evita

evita 2015-09-10

Witam Aniu...
ładne nakrętki po rybkach...
Pozdrawiam cieplutko... miłego dnia życzę... :)

anulkaz

anulkaz 2015-09-10

re;Witaj Evito:) Akurat takie były w sprzedaży nakrętki, to kupiłam,ważne że są nowe i szczelnie zamknęły słoiki:)

evita

evita 2015-09-10

Re: one naprawdę podobają mi się...

anetka

anetka 2015-09-10

Kochana nie mam mlynka niestety ale kupie

alik61

alik61 2015-09-10

w tym roku nie robiłam;(

bozyna

bozyna 2015-09-10

Pyszny taki przecier też robie pozdrawiam

jokam

jokam 2015-09-10

Anula, wcale nie trzeba przecedzić, bo pestki pomidorów są bardzo zdrowe...!

isia222

isia222 2015-09-10

ale super ma kolorek!

klaus

klaus 2015-09-10

Miłego czwartku życzę

anad60

anad60 2015-09-10

super smaczny przecier na zimę....Podziwiam :)

anita591

anita591 2015-09-10

Pięknego popołudnia
ciepłych promyków szczęścia i radości...
Pozdrawiam serdecznie :

kris13

kris13 2015-09-10

..ładny czerwony kolor ;):)

efrost

efrost 2015-09-10

Ja też lubię z pestkami :)

alagol

alagol 2015-09-10

Też robię przecier w ten sam sposób. A że pomidory obrodziły mi wyjątkowo tego roku/nawet ich zaraza nie zniszczyła/ to i słoików z przecierem mam mnóstwo.Pozdrawiam ciepło.

reni51

reni51 2015-09-10

warto mieć takie zapasy na zimę.

beatula

beatula 2015-09-10

Wspaniały przecier :-). Do głowy by mi nie przyszło wlewać przecier do zupy przez sito! Przecież to cały urok żeby troszkę pestek pływało w zupie:-)

pola13

pola13 2015-09-11

Witam w piątek,weekendu początek i serdecznie pozdrawiam

jmania

jmania 2015-09-11

Też robię takie zapasy, lubię zupy pomidorowe ze swoim przecierem; pozdrawiam

anita591

anita591 2015-09-11

Ile rzeczy trzeba odrzucić, aby normalnie żyć.......bardzo mało Ciebie tu, cieplutko Pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >