Ściągnęłam od Joli09 i też zrobiłam gołąbki z mięsem:)
dodane na fotoforum:
niusia1 2016-06-11
Pycha ja miałam dopiero. Re
-dziękuję za komentarz i dlatego, że ich przybywa pokazuję a niektórych to nudzi
anulkaz 2016-06-11
re:Niusiu, masz piękny ogród i oczko, to jest się czym pochwalić:)Jak niektórych to nudzi, to przecież mogą nie oglądać:)Ja zawsze chętnie popatrzę, bo lubię takie widoki:)
ewaiza 2016-06-11
pysznie wygladaja golabki ;-) tez mam chec tylko tu mam problem z kupieniem nowej kapusty
pantoja 2016-06-11
Jak je widzę natychmiast staję się głodna. Jedno z bardziej ulubionych dań. Na szczęście mam stale w zamrażarce. Jak robię to z dużej ilości by mieć co zamrozić. Kapuściara jestem, nawet bigos mam jeszcze w zamrażarce. Z połowy mięsa robię z ryżem a połowę z kaszą perłową, jęczmienną. Mięcho też mieszane. Mielę 1 kg cielęciny, 1 kg indyka i 70 dag świńskiej szynki.
Mam dobry sposób na łatwe obieranie liści. W dużym garze gotuję wodę, wycinam głąba wrzucam kapuchę a w dziurkę po głąbie nalewam trochę oleju. Bardzo łatwo odchodzą liście o prawidłowej miękkości. Nawet zimą to się sprawdza...