Wczoraj wieczorem wysmażony. A dzisiaj jemy na śniadanko. Pyszny:)
Ser smażony
Przepis:
Krajanek białego sera, rozkruszyć w miseczce ( najlepiej wieczorem). Ser doprawić solą, pieprzem, można dodać inne dodatki np. paprykę , kminek itp.
Następnie zasypać ser sodą oczyszczoną ( ilość sody jest uzależniona od ilości sera). Miseczkę z serem przykryć i odstawić na kilkanaście godzin w ciepłe miejsce. Następnego dnia ser przełożyć do rondelka, albo na patelnię, dodać dużą łyżkę dobrego masła i smażyć do uzyskania płynnej konsystencji. Przelać do naczynia i po ostygnięciu zajadać. Zapewniam, że ser jest pyszny.
mocarz 2014-09-28
O wlasnie ? Jak go robisz?
bo jak znam Was to musi byc pyszne :-)
lilaroza 2014-10-07
w końcu kupiłam dobry prawdziwy ser....już jest w misce przygotowany.....czeka jutra i ja też nie mogę się doczekać :)