Przepis:
Na dno żaroodpornej kokilki kroimy jabłka w małe kawałeczki, posypujemy cukrem waniliowym. Następnie posypujemy budyniem waniliowym Winiary (w proszku) i zalewamy małą ilością wody przegotowanej lub mleka (jak ktoś woli mleko). Na wierzch posypujemy kruszonką (masło+cukier+mąka). Wstawiamy do piekarnika na około 20 minut i pieczemy w 180 stopniach.
Pycha!!!
aniol2 2016-05-16
Oooo jaki ciekawy i szybki deserek :)) jutro zrobię bo dziś już mnie ,,poduszka,, woła :)))
niusia1 2016-05-16
ciekawy,pyszny i zapewne zrobię; jak mój syn był mały to zawsze sie pytał czy nie można samej kruszonki upiec - tak lubi do dziś hahaha!
babcia1 2016-05-17
o super sprawa taki deserek
oliwkaa 2016-05-17
Fajny deser i taki na porcje akuratną ;0))) musze zrobic ;0))
adam24l 2016-05-17
Smacznego
Miłego wtorku i środy .Zapraszam do głosowania na top10 , nowości i Propozycje.