Udka po cygańsku.

Udka po cygańsku.

Na zdjęciu przed zapiekaniem w piekarniku:)

Przepis:

Składniki:
10 pałek z kurczaka
1/3 kostki masła
2 cebule
8 suszonych śliwek
1/2 szklanki łagodnego keczupu
3/4 szklanki wody
3 płaskie łyżeczki cukru
1 łyżeczka octu
1/2 szklanki powideł śliwkowych
słodka papryka w proszku
sól

Udka posypać solą i papryką w proszku. Obsmażyć na maśle na złoty kolor. W rondlu na łyżce masła zeszklić posiekaną cebulę, dodać śliwki, keczup, wodę, cukier, ocet i powidła śliwkowe. Dodać sos powstały przy smażeniu mięsa. Mieszając dokładnie zagotować. Obsmażone udka ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać gorącym sosem. Przykryć i piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez około 1 godzinę.

prince8

prince8 2016-07-23

SZALEŃSTWO kulinarne ....poczekam na wyjęcie z piekarnika ...:)))

evita

evita 2016-07-23

Czuję Olu jak u Ciebie pachnie...

Spokojnej reszty dnia... pozdrawiam Cię... :)

anulkaz

anulkaz 2016-07-23

Pysznie wyglądają:)

yanisia

yanisia 2016-07-23

Pysznie:) a może poproszę o przepisik? jak można:)Pozdrawiam.

niusia1

niusia1 2016-07-23

pyszne było; nam tez smakuje mięsko w ten sposób zrobione; pozdrawiam i miłej niedzieli na jutro życzę;

isia2

isia2 2016-07-24

z takim zesatwem przypraw jeszcze nie jadłam

jokam

jokam 2016-07-26

O jojoj - koniecznie muszę zrobić !!

dodaj komentarz

kolejne >