Cytryny w syropie.

Cytryny w syropie.

Dzisiaj zrobiłam cytryny w syropie. Będą do herbatki na zimowe wieczory ☺

Słoiczki i nakrętki należy dokładnie wyparzyć. Cytryny umyć, a nawet wyszorować skórki w gorącej wodzie. Następnie cytryny pokroić w plastry. Układać w słoiczku warstwami, przesypując cukrem każdą warstwę i mocno ubijając cytryny. Jeśli chcemy bardzo długo trzymać cytryny, to oczywiście można słoiczki pasteryzować około 15 minut. Ja wkładam słoiczek do lodówki i na bieżąco używam.

niusia1

niusia1 2017-02-03

pyszne tylko zapomniałam proporcji- możesz napisać?

frykasy

frykasy 2017-02-03

Dobry pomysł !!!

niusia1

niusia1 2017-02-03

re;no właśnie o to mi chodziło,bo zupełnie zapomniałam o co tam chodziło haha; a u mnie w karnawale jakoś tak bez okazji raz dwa i pączki są;a właśnie w Gromniczną to tradycja;DZIĘKUJĘ!

isia222

isia222 2017-02-04

i jak elegancko wygląda

oliwkaa

oliwkaa 2017-02-04

wow super cytrynki !

ninka54

ninka54 2017-02-05

A ja mam prosto z drzewa to nie muszę cukrem zasypywać.

anad60

anad60 2017-02-05

Cudne i zdrowe te cytrynki Olu !!!

kimeraj

kimeraj 2017-02-16

Bardzo lubimy!

dodaj komentarz

kolejne >