Będą dzisiaj na obiad.
Teraz idą do piekarnika☺
Przepis na farsz do gołąbków:
Ugotowany ryż
Podsmażona na maśle cebulka
1 duża marchew starta na grubej tarce
1 surowe jajko
Zioła prowansalskie
Sól, pieprz
Suszony czosnek
Do podsmażonej cebulki dodaję marchewkę i smażę do uzyskania miękkości marchewki.
Wszystkie podane składniki mieszam z ryżem i mamy gotowy farsz.
Sos zrobiłam z rosołu i 1 puszki krojonych pomidorów, dodałam suszonego lubczyku i trochę cukru. Mąki nie dodawałam. Sosem zalałam gołąbki i zapiekałam w piekarniku.
evita 2018-03-17
Zjadłabym te tradycyjne...
Wspaniałych, szczęśliwych chwil życzę...
Pozdrawiam ciepło... :)
Re: do mnie śnieg nie dotarł ale rankiem -6 st miałam...
Kalisz ode mnie bardziej na południu Wielkopolski
ewci1 2018-03-18
Super propozycja Olu, ja kiedys robilam z farszem z kaszy jaglanej,sera fetta ,czarymi oliwkami i spora ilosc koperku ...Tobie rowniez polecam:)
ssstu6 2018-03-18
wow, lubię "gołąbki",choc vegetariańskich nigdy nie próbowałem...
...a chętnie bym skosztował ; )))