Bezglutenowy naleśnik ryżowy z frużeliną truskawkową.

Bezglutenowy naleśnik ryżowy z frużeliną truskawkową.

Dzisiejsze śniadanko;)

Przepis z książki Marty Dymek "Jadłonomia cz.Ii"

1 szklanka ryżu
Szczypta soli
1 szklanka wody

Ryż moczymy w wodzie 12 do 48 godzin. Im dłużej tym lepiej. Ręcznym blenderem miksujemy namoczony i odcedzony ryż. Dolewamy tyle wody, żeby ciasto posiadało konsystencję ciasta naleśnikowego. Smażymy na oleju, na mocno rozgrzanej patelni.
Następnym razem dodam surowe jajko.

prince8

prince8 2019-11-07

Samcznego ,,, miłego jesiennego dnia ;)

anad60

anad60 2019-11-07

Ciekawy przepis.....chyba sobie zrobię !

anad60

anad60 2019-11-07

piękne to naczynie z frużeliną !

niusia1

niusia1 2019-11-07

niecodzienne zapewne pyszne jedzonko

izolek

izolek 2019-11-07

Ciekawostka.

jokam

jokam 2019-11-07

Świetny pomysł. :)))

ssstu6

ssstu6 2019-11-07

...heee, znów "intrygujesz" !!! ; )

adam24l

adam24l 2019-11-08

Ciekawa propozycja.
Miłego weekendu. Zapraszam do głosowania na top10 i Propozycje oraz do komentowania moich zdjęć z całego tygodnia.

krychan

krychan 2019-11-08

..pewnie smaczne ..cos innego .

dodaj komentarz

kolejne >