nie wiem dokładnie jak się nazywa na pewno to nie jest s.strzępiasta chyba friska albo coś tak;)ma w sobie goryczkę,czy ktoś wie jak przyrządzić żeby się jej pozbyć,czy tak musi być?
dodane na fotoforum:
fosfora 2008-12-03
ja nawet nie mam pojęcia o czym piszesz ;)
danka1 2008-12-03
Ja się poddaję - bo też nie wiem...
boga1 2008-12-04
zycze powodzenia, znajac twoje zdolnosci kulinarne napewno zamienisz ja w przepyszne danie
setulo 2008-12-04
Ładny okaz :)
aniczka 2008-12-04
Na pewno to nie jest endivia..rucole troche przypomina..ale mysle ze to jednak nie rukola..Lolo Bionda tez jest do Twojej podobna..:-)))
hzero44 2009-01-07
Strzępiasta lollo - ma dekoracyjne, kędzierzawe liście, czerwone (rosso) lub zielone (biondo).
Smak: delikatny, lekko gorzkawy.
Jak podawać: jako składnik sałat mieszanych, do kanapek.