krokodyl

krokodyl

Ciasto:
1/2 kg mąki pszennej
1 op. drożdży suszonych (świeżych 4 g )
2 łyżki cukru
1 jajko
6 łyżek stopionego masła
250-300 ml ciepłego mleka
1/2 łyżeczki soli
Wszystkie składniki wymieszać i dobrze wyrobić. Ciasto nakryć i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.Wyrośnięte ciasto należy rozwałkować na wielkość blaszki z piecyka i przełożyć na papier a następnie na środku ciasta wyłożyć farsz (jak na paszteciki) lub mięsny, serowy, grzybowy. Boki ciasta nacinamy pod skosem i formujemy krokodyla.
Pieczemy do zrumienienia w tem. 200 st. około 35 min. Na 10 min przed końcem pieczenia smarujemy krokodyla rozbełtanym jajkiem.

dodane na fotoforum:

parvati

parvati 2010-03-21

super krokodyl! A co w środku?

emilia1

emilia1 2010-03-21

piękny i apetyczny jest poprosze o przepis pozdrawiam

luna19

luna19 2010-03-21

ale swietny :)))

gryjta

gryjta 2010-03-21

ciekawy krokodyl :)pozdrawiam

gabi99

gabi99 2010-03-21

przerewelacja ten krokodylek

alasu

alasu 2010-03-21

Bardzo pomysłowo zrobione,a brzuszek czym ma ...wypełniony???

beamm

beamm 2010-03-22

prześlicznosci

batka

batka 2010-03-22

W środku mięsko :-)

gotujmy

gotujmy 2010-03-22

Sliczny krokodylek !

eliska5

eliska5 2010-03-22

prześwietny!!!

fiona3

fiona3 2010-03-23

Apetycznie wyglada i nie groźnie. :D Chyba sie skusze na takiego.

aaggaaa

aaggaaa 2010-03-25

:):):)
Fajny...
Miłego dnia...

parvati

parvati 2010-03-28

i jak go zjeść... Szkoda. Tort tygrysi też fajny. Pozdrawiam.

sulika

sulika 2010-03-30

Boski :-)

doris09

doris09 2012-12-05

Rewelacja:) mistrzostwo!

dodaj komentarz

kolejne >