https://www.garnek.pl/stasia8/29822094/pieczarki-faszerowane jako dodatek .... pyszne :)
35 dag średnich pieczarek
2 łyżki tartej bułki
cebula
4 łyżki oleju
3 łyżki maki
2 jajka
1/2 pęczku koperku
sól,pieprz
Z pieczarek wyciąć trzony i posiekać je drobniutko.Cebule posiekać w kosteczkę i na łyżce oleju przesmażyć z posiekanymi trzonami pieczarek.Dodać jajo,posiekany koperek,łyżkę tartej bułki,przyprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać.Kapelusze pieczarek oprószyć solą i mąką,nałożyć farsz.Kapelusze maczać w mące-jajku i tartej bułce.Smażyć na reszcie oleju na rumiano z obu stron.Po usmażeniu przykryć na chwile pieczarki na patelni,aby doszły
lidia23 2015-08-22
no ja nie wątpię ,że to jest pyszne..
a jeszcze jakby mi ktoś zrobił i podał to ehh..
pozdrawiam serdecznie-miłego weekendu:)
jest fajnie chłodno ale mają znów być upały..
(komentarze wyłączone)