ChrUp ZdrOwo

ChrUp ZdrOwo

Przygotowując dania z dyni, zachowaj pestki i podjadaj je często, bo są bogate m.in. w sole mineralne, magnez, cynk, błonnik, białko, lecytynę, witaminy z grupy B, A, E.

Właściwości lecznicze ziaren dyni są znane od lat, a regularnie spożywane regulują przemianę materii, wzmacniają układ nerwowy, spowalniają procesy starzenia, świetnie wpływają na przewód pokarmowy, wymiatają pasożyty, pomagają w nadciśnieniu, zapobiegają odkładaniu się złogów cholesterolu i miażdżycy, dodają energii, łagodzą dolegliwości cukrzycy, wzmacniają odporność, stan włosów i skóry...

Suszenie pestek dyni jest proste i szybkie,
możecie je podjadać na sucho, prażyć, przygotować w miodzie, dodawać do dań śniadaniowych, sałatek, pieczonego chleba, ciastek,
a panie nawet wykorzystać w kosmetyce ;)

Tak więc garstka pestek dyni na dzień i zdrowo do wiosny :)

dodane na fotoforum:

halka

halka 2012-10-08

Bardzo je lubię.

viktori

viktori 2012-10-08

To prawda...o niebo lepsze te pestki od słonecznika :)

sceller

sceller 2012-10-08

to mój przysmak...lubie chrupać :)

irena49

irena49 2012-10-11

mój syn lubi je chrupać.....

aam57

aam57 2012-10-14

...coś dla mnie;)

dodaj komentarz

kolejne >