Sardynki z piri-piri :

Sardynki z piri-piri :

Eksperymentuję z przyprawą piri-piri .
Czas : 10 minut
Składniki :
1 puszka sardynek w sosie pomidorowym ( ja kupuję portugalskie jak dostanę są moim zdaniem najlepsze )
1/2 szklanki oleju z pestek winogron
1 łyżeczka przyprawy piri-piri ( nie za czubata bo ostre )
1/2 pomidora średniej wielkości ( usunąć pestki )
1 łyżka pokrojonej drobno czerwonej papryki
2 łyżki pokrojonego w paseczki ogórka
6 oliwek pokrojonych w plasterki ( dałam zielone nadziewane papryką )
2 łyżki pokrojonego drobno cienkiego szczypiorku
Sardynki wyjąć z puszki. Sos w którym były zlać do miseczki , dodać olej i piri-piri .Wymieszać warzywa z sosem .Ułożyć sardynki w miseczce na warstwie sosu i polać resztą . Zostawić w lodówce na 30 minut.
Smaczne- ostre- bardzo mi odpowiada . Zwykła sardynka z puszki a zupełnie inaczej smakuje .

dodane na fotoforum:

alik61

alik61 2010-08-24

to już kolejny eksperyment z rybkami w puszce:)wygląda aaapetycznie!!!

jasna0

jasna0 2010-08-24

bardzo ciekawy przepis, warty wykorzystania Miłej nocy

abc75

abc75 2010-08-24

ja bardzo lubię tę przyprawę......jest pyszna choć bardzo pikantna! u nas można ja dostać w kilku wersjach

bunia

bunia 2010-08-24

abc75- hi hi - ona ( ta przyprawa ) przywędrowała właśnie z Anglii ( córa mi przysłała ) - napisz coś o tym do czego używasz ? Jadłam kurczaka w piri-piri .

dodaj komentarz

kolejne >