Schab pieczony duszony w kapuście :

Schab pieczony duszony w kapuście :

Zawsze piekę schab na zapas , dzielę na porcje a potem wsadzam w różne sosy , łączę z warzywami itp. Kapustka też z zapasu.
Czas : 1 godzina
Składniki :
4 plastry pieczonego schabu ( z zapasów )
1/4 małej główki białej kapusty
1 marchewka
2 cebule
30 dag pieczarek
2 mini kostki cebulowe Knorra
1 kostka bulionu drobiowego Knorra
1 łyżka masła
5 łyżek oleju
sól
pieprz mielony
3 szklanki wody
2 łyżki Sosu do pieczeni Knorra ( lub rumiana zasmażka z 2 łyżek mąki zrobiona na suchej patelni )
1/2 szklanki pokrojonego koperku
Kapustę posiekać w paseczki . Zalać wodą , dodać utartą na tarce jarzynowej ( grube oczka ) marchewką , kostkę bulionową .Dusić ok 30 minut. W tym czasie usmażyć na złoto na łyżce oleju cebulkę i zdjęć ją z patelni. Następnie na tłuszczu ( masło z 2 łyżkami oleju) smażyć na rumiano pokrojone na ćwiartki pieczarki .Przełożyć do kapusty cebulę i pieczarki . Włożyć też pokrojony w plastry pieczony schab i wsypać koperek .Dusić jeszcze 30 minut tak by kapusta zrobiła się gęsta .Zaciągnąć Sosem do pieczeni lub rumianą zasmażką . Zagotować Doprawić do smaku mini kostkami cebulowymi , solą ,pieprzem .

dodane na fotoforum:

rudy13

rudy13 2010-09-09

muszę zaglądać do Ciebie o innych porach, Twoje pomysły powodują, że robię się głodna, a tu taka późna już godzina....... uuuuuu no i jeść nie powinnam.... ; ))

maria7

maria7 2010-09-09

MNIAAAAAM-ALE PSZNOSCI!

DOBRANOC:)))))

dodaj komentarz

kolejne >