Takie proste danie z fasolki szparagowej z kawałkami kurczaka .
Czas : 45 minut
Składniki :
30 dag fasolki szparagowej
20 dag pieczonego kurczaka ( zawsze mam kawałek upieczonego kurczaka lub kurczaka z rożna w zapasie )
4 plasterki wędzonki ( chuda , bardzo cienko pokrojona - użyłam szynki Jamon Serrano ale można wędzonkę krotoszyńską ., szynkę szwarcwaldzką lub podobną - tak ok 5 dag )
2 łyżki kremowego serka topionego
sól
pieprz
2 łyżki masła
2 łyżki oleju
przyprawa Gyros do smaku
pokrojona natka pietruszki
1/2 szklanki słodkiej śmietanki
Fasolkę oczyścić , obciąć końcówki i ugotować do miękkości. Odcedzić .
W garnku ( lub na patelni ) rozgrzać olej z masłem .Kurczaka obrać ze skórek, chrząstek , kości i pokroić na kawałki .Podsmażyć na tłuszczu .Dołożyć fasolkę , wędzonkę i ser topiony , śmietankę .Wymieszać .Chwilę ogrzewać by ser się roztopił . Doprawić do smaku. Posypać natką pietruszki .
Podawać z ziemniakami , bagietką ,ryżem- jak kto lubi.
dodane na fotoforum:
rudy13 2010-09-15
ja się chyba Buniu do Ciebie dokwateruję i będę wpadać na te pyszne obiadki....... tak mnie możesz dokarmiać... pychotka :))))
maria7 2010-09-15
DOBRY!!
WIECZÓR BUNIU:))
WITAM PIĘKNIE
Niech uśmiech rozjaśnia
poranną szarugę,
gdy zbierać do życia się trzeba.
Rozproszy mgły smutku
i resztki snu z powiek
jak promyk słoneczny z nieba.
Uśmiechaj się co dzień,
to nic nie kosztuje,
a innym być może, pomoże.
Tym co tracą wiarę
niech wesprze nadzieją,
że lepiej już tylko być może.
Twój uśmiech słoneczny
i Ciebie niech zdobi,
- ukrasza barwami oblicze!
Więc śmiej się z wieczora
i z rana – od serca
serdecznie dziś tego Ci życzę.
MIŁEGO WIECZORU.
. POZDRAWIAM SERDECZNIE
ALE PYSZNOSCI ZAWSZE U CIEBIE-MNIAM....
SPOKOJNEJ NOCKI ZYCZE!