Pomidorowa ze smażonego koncentratu

Pomidorowa ze smażonego koncentratu

Jak kupowałam żeberka ( krótkie paski ) to okazało się, że końcówka paska to w zasadzie czyste chude mięso bez kości - akurat na zupę i potem sztukamięs.
A , że od dawna ,, chodzi" za mną taka mocna pomidorówka postanowiłam połączyć te dwie potrawy. Ta pomidorówka odbiega od innych w zasadzie tylko tym , że koncentrat pomidorowy jest smażony na maśle na bardzo małym gazie by wydobyć z niego wszystkie aromaty , a dopiero potem rozprowadzany ugotowanym i przecedzonym wywarem. Niby drobiazg a smak jest zdecydowanie lepszy.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/09/pomidorowa-ze-smazonego-koncentratu.html

dodane na fotoforum:

zuza99

zuza99 2012-09-11

to prawda ,do zup jednogarnkowych zawsze podsmarzam warzywa .
Pozdrawiam milo.

anulkaz

anulkaz 2012-09-11

Pysznie jak zwykle u buni:)

skama07

skama07 2012-09-11

od zawsze tak robię,smak zdecydowanie lepszy:)

dodaj komentarz

kolejne >