Żeberka ( może być również inna chuda wieprzowina gotowana ) nie koniecznie muszą być pieczone . Bardzo mi odpowiadają takie na których wcześniej ugotowałam zupę , a potem duszę w różnych sosach. Szczególnie jeśli łączę je z warzywami.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/09/gotowane-zeberka-w-jesiennym-sosie.html
dodane na fotoforum:
izolek 2012-09-12
Dzisiaj czyściłam i dusiłam na maśle kurki, jutro będzie z nich
masło kurkowe.
Ale przy okazji pomyślałam, że na tej samej zasadzie można
robić inne smakowe masełka.
Robiłam tylko koperkowe i pietruszkowe ale bez mrożenia.
Buniu może podrzucisz jeszcze inny pomysł?
Pozdrówki.
bunia 2012-09-13
izolek- cytrynowe ( sok i otarta skórka z cytryny - na wyczucie + sól ) do ryb -- na tej samej zasadzie pomarańczowe , z bazylią i suszonymi ziołami prowansalskimi do mięs , czosnkowe .Musiała bym pokombinowac bo większość też robiłam na świeżo . Kurkowe trzymam w zapasie - i cytrynowe , czosnkowe i pietruszkowe po kilka krążków jak robie to dodatkowo.