Chude żeberka duszone z cebulką , rozmarynem i świeżymi grzybami .Leśne smaczki akurat na jesień. Z reguły dusiłam żeberka z suszonymi grzybami , ale przy okazji obgotowywania świeżych do zamrożenia postanowiłam część z nich dodać do sosu i udusić wszystko razem. Wyszło coś pysznego.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/09/lesne-zeberka.html
dodane na fotoforum:
zuza99 2012-09-15
Slyszalam ze nie trzeba obgotowywac grzybow do mrozenia???
Co expert na to?????
Pozdrawiam milutko.
bunia 2012-09-15
zuza99- akurat od grzybów to ja ekspertką nie jestem :) -- podobno nie trzeba , ja tak przyzwyczaiłam się robić - po za tym nie lubię jak grzyby są śluzowate - jak mam obgotowane i przepłukane to potem tylko wrzucam na zeszkoloną cebulkę z dużą ilością kopru - dolewam śmietanę i mam grzybki gotowe
hexunia 2012-09-16
Tak, sa przepyszne.
Lubie dodawac swieze grzyby do pieczenia miesa.
Wlasnie teraz mamy sezon grzybowy.
Zycze udane niedzieli.....