Jabłkowe crumble z ,, dziką ,, kruszonką

Jabłkowe crumble z ,, dziką ,, kruszonką

Dlaczego ,, dziką kruszonką " ? .A bo zawsze uczono mnie , że kruszonka tak jak i kruche ciasto robiona jest z zimnego masła połączonego z mąką i cukrem. Tymczasem na forum Gotujmy.pl rozgorzała dyskusja po wstawieniu przepisu Klaudii na ciasto drożdżowe w którym opisała robienie kruszonki ze stopionego masła. Zdania były podzielone - można - nie można ? Sprawdziłam - można

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2012/11/jabkowe-crumble-z-dzika-kruszonka.html

dodane na fotoforum:

lilka13

lilka13 2012-11-04

buniu, wiesz ja do swojego ciasta, dokladnie do jablek dodalam cynamon, imbir ( swiezy starlam) i ciut galki muszkatalowej, smakowal wybornie, same jablka z cynamonem sa nijakie, pozdrawiam serdecznie :)))

bunia

bunia 2012-11-04

lilka13- bronię jabłek z cynamonem są pyszne , ale następny raz spróbuje z imbirem i gałką :)

astra40

astra40 2012-11-04

a ja bardzo lubię z cynamonem - są pyszne i cudnie aromatyczne :)

bahus

bahus 2012-11-04

Dziś piekłem placek z jabłkami też z taką kruszonką...Jest przepyszna

lilka13

lilka13 2012-11-05

buniu, ja lubie "eksperymenty" ;))

zoska56

zoska56 2012-11-06

bardzo smaczne ciasteczko!:):)

dodaj komentarz

kolejne >